Polecamy

Kilka niezbędnych urządzeń w Twojej restauracji

Potrzebujesz ok. 2 min. aby przeczytać ten wpis

Otworzenie własnej restauracji stanowi duże wyzwanie. Po dokonaniu wszelkich formalności, znalezieniu odpowiedniego lokalu oraz określeniu profilu restauracji warto zastanowić się jakie urządzenia będą niezbędne do przygotowywania dań, które mają być w niej serwowane. Wyposażenie stanowi jeden z ważniejszych elementów każdego lokalu gastronomicznego. Brak niektórych może nie tylko utrudnić szybkie i proste przygotowywanie potraw, ale także skutecznie je uniemożliwić. Co w takim razie jest niezbędne?

Odpowiedni rodzaj i wielkość kuchenki gastronomicznej

Przed jej zakupem należy zastanowić się z jakiego paliwa będzie możliwość korzystać w lokalu. Restaurator do wyboru ma zarówno tradycyjne gazowe jak i elektryczne. Warto pamiętać, że te z płytami indukcyjnymi nagrzewają się znacznie szybciej niż te wyposażone w płyty ceramiczne. Należy zwrócić też uwagę na ilość i wielkość dostępnych palników. Dobrym rozwiązaniem jest zakup kuchenki wyposażonej w co najmniej 6 palników, które mogą bardzo usprawnić proces przygotowywania oraz odgrzewania dań. Warto wyposażyć się także w kuchenkę dostosowaną do korzystania z woka oraz z wbudowanym piekarnikiem, który będzie służył do pieczenia rozmaitych potraw.

Garnki i patelnie gastronomiczne

Profesjonalna kuchnia gastronomiczna potrzebuje odpowiednich garnków oraz patelni do przygotowywania potraw. Warto zwrócić uwagę na dwa podstawowe parametry: ich pojemność oraz materiał wykonania. Doskonale sprawdzają się garnki wykonane ze stali najwyższej jakości, z wielowarstwowym dnem, które będą służyły przez wiele lat oraz pozwolą na mniejsze zużycie energii. Duży wybór profesjonalnych garnków i patelni oferuje https://termosy.com.pl/Garnki-gastronomiczne-c24. Producent posiada garnki o rozmaitych pojemnościach, w zależności od rodzaju kuchni oraz ilości obsługiwanych klientów. Dobrym pomysłem są także garnki z podziałką oraz z kranem, który idealnie sprawdzi się do gotowania warzyw oraz zacieraniu piwa.

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*

Rekomendowane
Kopert bezpieczny – czym się różnią od zwykłych?
Kopert bezpieczny – czym się różnią od zwykłych?
Bezpieczne koperty są używane do transportu informacji i ochrony ich prywatności. W przeciwieństwie do zwykłych kopert, koperty bezpieczne mają takie […]
Kursy USG – dla kogo są niezbędne?
Kursy USG – dla kogo są niezbędne?
USG jest bardzo przydatnym narzędziem w medycynie, zwłaszcza podczas badania ludzkiego ciała, jego narządów i tkanek. Badanie ultrasonograficzne pozwala w […]
Dlaczego zmywarka to o wiele lepsze rozwiązanie, niż samodzielne mycie naczyń?
Dlaczego zmywarka to o wiele lepsze rozwiązanie, niż samodzielne mycie naczyń?
Zmywarka to urządzenie, bez którego trudno wyobrazić sobie dzisiejszą kuchnię. Chociaż trwają dyskusje, czy lepiej myć naczynia samodzielnie czy mechanicznie, […]
Ostatnie wpisy