Jesteś tutaj
Home > Rynek i biznes > W jakich miejscach dania z food trucków sprawdzą się najlepiej?

W jakich miejscach dania z food trucków sprawdzą się najlepiej?

Food trucki to specjalne pojazdy przystosowane do przygotowywania oraz sprzedawania rozmaitych dań. Najczęściej można w nich dostać hamburgery, hot dogi, zapiekanki, pizze, lody, kebaby, tosty, kiełbaski z grilla, naleśniki, a nawet zupy typu ramen czy smażone owoce morza. Największą zaletą jest w tym przypadku możliwość swobodnego przemieszczania się po mieście, co przekłada się na zyski finansowe. Funkcjonalne food trucki posiada w swojej ofercie każda profesjonalna wypożyczalnia przyczep gastronomicznych.

Imprezy plenerowe to prawdziwy raj

Food trucków nie można parkować w zasadzie jedynie obok lokali gastronomicznych z ogródkami. Najprostszym rozwiązaniem jest ustawienie się z takim pojazdem w obrębie stoiska handlowego albo bazaru, ponieważ nie brakuje tam potencjalnych klientów. Wystarczy jedynie uiścić odpowiednią opłatę w wysokości ustalonej przez właściciela danego obiektu. Niezwykle atrakcyjnym miejscem jest ponadto obszar, na którym odbywa się duża impreza skupiająca setki ludzi. Może to być choćby festyn, piknik, koncert, festiwal muzyczny lub teatralny czy giełda zabytkowych samochodów. Regularnie są również organizowane w miastach specjalne zloty food trucków, podczas których wysokie przychody są niemal zagwarantowane (dodatkowa korzyść to darmowa reklama). Pozostałe miejsca idealnie nadające się do sprzedaży dań z mobilnej przyczepy gastronomicznej to m.in.:

– tereny komunalne – w postaci spółdzielni mieszkaniowych, uczelni, akademików itp.

– prywatne posesje,

– okolice skupisk wieżowców i budynków korporacji,

– gospodarstwa agroturystyczne zlokalizowane w górach lub nad morzem.

Dodaj komentarz

4 − jeden =

Top